Solo

Een paar jaar geleden reisde ik met mijn gezin naar Maleisie. Het was een super mooie vakantie maar ik zag er ook veel armoede en kinderen bedelen op straat. Mijn zusje liep destijds stage in Maleisie maar deed ook vrijwilligerswerk op een schooltje voor vluchtelingen, de IDEAS Academy. Deze school heeft het nu financieel zwaar en moet misschien wel dicht als er niet heel snel fondsen binnen komen, daarom ben ik deze fundraiser gestart en hoop ik dat dit kan worden voorkomen. Wil je alsjeblieft ook een steentje bijdragen?

My Story

In Kuala Lumpur, leeft de grootste groep 'stadsvluchtelingen' ter wereld. In totaal staan er 160.000 vluchtelingen geregistreerd bij de UNHCR, daarvan zijn 37,000 kinderen waarvan slechts 29% naar school gaat. De nood voor goede scholen is hoog, gaan de kinderen niet naar school dan werken ze vanaf jonge leeftijd illegaal in restaurants of komen in aanraking met criminaliteit. De vluchtelingen in Maleisië komen voornamelijk uit Myanmar maar ook uit Syrië, Afghanistan, Pakistan en Irak. Vluchtelingen worden niet erkend in Maleisie waardoor kinderen niet naar openbare Maleise scholen kunnen. In 2014 opende IDEAS Academy haar deuren voor de eerste groep van 24 studenten in een klaslokaal in Help Academy in Pudu, Kuala Lumpur. Inmiddels is er veel veranderd. De school betrekt nu 4 verdiepingen in een shoplot in Fraser Business Park. Er zijn 9 klaslokalen, een IT lokaal, bibliotheek en kantine. Er zijn 4 fulltime en 2 parttime docenten die ook administratief werk verrichten. Vorig jaar won de Academy de ‘Excellence Award’ van de UNHCR als beste vluchtelingenschool van Maleisië. Een hele eer voor het harde werken van de docenten.  

Hoewel de school er staat kost het een hoop geld om de school draaiende te houden. En op dit moment heeft de school het financieel lastig. Er is 50,000 dollar nodig om tot het einde van het jaar open te blijven. De kosten zijn hoog omdat de school er bewust voor heeft gekozen om het Cambridge curriculum te volgen waardoor er gewerkt wordt met gekwalificeerde docenten en niet alleen vrijwilligers. Maar deze ervaren docenten zijn nodig omdat vluchtelingenkinderen vaak getraumatiseerd zijn en ook jaren lang geen onderwijs hebben gehad. Het Cambridge curriculum wordt internationaal erkend en zodoende kunnen de studenten ook elders verder studeren als UNHCR ze overplaatst naar een ander land waar vluchtelingen wel erkend worden en een toekomst kunnnen opbouwen.  Volgend jaar zit de eerste groep van 25 leerlingen voor het Cambridge examen. Dit is een mijlpaal want er heeft nooit eerder een groep vluchtelingen dit examen gemaakt. Ik hoop dat velen hen zullen volgen en hun dromen kunnen waar maken, uiteindelijk naar de Universiteit of ander vervolgonderwijs gaan en zo van een mooie toekomst kunnen genieten. Namens alle studenten, alvast hartelijk dank voor je gulle bijdragen! ❤

Recent Donors

 • Anonymous

  EUR 10 19/08/2017

 • Bianca Blom

  EUR 5 17/08/2017

 • Sven Huynink

  EUR 25 16/08/2017

 • Hannah Huynink

  EUR 25 15/08/2017

 • Hans Jansen

  Good luck IDEAS Academy! I hope lots of people will support your school.

  EUR 25 08/08/2017

 • Josien Vergroesen

  Zet um op! #educationforall <3

  EUR 25 08/08/2017

 • Ilona Van der Linden

  EUR 10 07/08/2017

 • Ben Fortuin

  Succes! Hopelijk willen meer mensen de school steunen.

  EUR 50 07/08/2017

Comment via Facebook